Noen gode kredittkort med cashback

Det er faktisk mulig å tjene penger på å bruke kredittkort. Flere og flere kort kan nå tilby gode rabatter, bonusordninger og CashBack. Er man en ivrig bruker av kort som betalingsmiddel bør man absolutt sjekke ut kort som gir fordeler. CashBack er en av ordningene som flere og flere korttilbydere tar i bruk. Er du smart kan du tjene mye på det.

Hva er CashBack?

Cash Back er et engelsk ord og betyr penger tilbake. Denne ordningen finner man nå hos flere og flere kredittkorttilbydere. Det vil si at når du betaler med kortet får du en viss prosent i CashBack. Denne prosenten vil ikke bli trukket av beløpet du betaler, men tilbakeføres til deg i etterkant. Pengene du tjener opp kan enten benyttes til rabatter på andre kjøp eller brukes til å kjøpe varer og tjenester med. Det vil variere hvor stor CashBack hvert enkelt kredittkort har. De forskjellige kortutstederne har til enhver tid oversikt over ordningen på hjemmesidene sine.

Kun markedsføring?

Kortselskaper og banker ser stadig etter måter å tiltrekke seg kunder på. Kanskje synes du det virker noe rart at et kredittkortselskap betaler deg? Det er egentlig ikke kortselskaper og banker som gir deg CashBack. De forskjellige kortutstederne har avtaler med selskaper/butikker. Hver gang du kjøper noe på disse stedene, og betaler med kredittkort, får kortutsteder en provisjon. Det er fra denne du får CashBack. Ordningen trekker nye kunder og kreerer lojale kunder. Kanskje kan man kalle det kreativ markedsføring, men så lenge du tjener på det; why not.

Smart bruk av kredittkort

Har du tenkt å skaffe deg et kort med CashBack bør du også lære deg å bruke ordningen til din fordel. Det vil si at du bruker kortet som betalingsmiddel de stedene du får CashBack, men ikke belaster kreditten din uforsvarlig. En gylden regel her er å ikke bruke mer av kreditten enn at du kan betale inn alt hver måned. På den måten slipper du unna renteutgiftene, og du vil sitte igjen med fortjeneste i form av CashBack poeng. Det er mulig å hele tiden ha oversikt over ordningen via «min side» som du har hos kortutsteder.

Flere gode kredittkort med CashBack

Når du skal finne kortet som passer deg og ditt bruk er det mange gode kort å velge mellom. Derfor er det smart å gå gjennom hva de forskjellige kortene kan tilby av fordeler. Samtidig må du også sjekke hvilke utgifter som følger med de forskjellige kortene. Sjekk gebyrer, rentenivået, rentefri periode og hvilke andre fordeler som eventuelt er innbakt i kortet. Flere og flere kredittkort tilbyr blant annet enkelte forsikringer inkludert i kortet. Er dere flere fra familien som vil ha et kort er det smartest å velge tilbydere som har familiekort. Velg kortet som totalt sett kommer best ut i forhold til hva du/dere trenger. Tar du en titt på våre forslag finner du kanskje det kortet du trenger der.

Bank Norwegian Kredittkort

Her er det CashBack og muligheter for rimelige reiser. Samtidig er dette er 100% gebyrfritt kort, også i utlandet. Til forskjell fra andre kort kan du også ta ut penger i minibank gebyrfritt utenlands. Det er mulig å få opp til kr 100 000 i kreditt og den rentefrie perioden er på 45 dager. Hvert kjøp du betaler med kortet gir deg 1% CashBack. På flyreiser du kjøper fra Norwegian kan du få helt opptil 20% CashBack. Bank Norwegian har en av markedets mest gunstige betingelser for å få kortet. Du må være fylt 18 år og ha fast inntekt. Inkludert i kortet er også en gratis reise – og avbestillingsforsikring.

Komplett MasterCard

Dette kredittkortet gir deg også opptil kr 100 000 i kreditt. Det er ingen årsgebyrer og du får hele 50 dager rentefri periode. Komplett kan by på 1% CashBack på alle kjøp, men på netthandel kan du oppnå mer. Hos enkelte nettbutikker helt opptil 6% CashBack. Inkludert i dette kortet finner en pakke med 3 forskjellige forsikringer (ID – tyveri, reise og avbestilling, kjøpsforsikring). Har du fylt 20 år kan du søke om dette kortet. Vær oppmerksom på at inntektskravet er på kr 50 000.

re:member kredittkort

Dette er et kort med mange gode muligheter for CashBack. Du kan samle poeng fra så mye som 200 nettbutikker, samt en rekke andre steder som restauranter og hoteller. Hvor mange poeng man kan samle på hvert kjøp varierer. Enkelte kjøp vil gi helt opp mot 25% CashBack. På re:members hjemmeside finner man en komplett oversikt over ordningen. Maksimal kreditt er kr 150 000 og den rentefrie perioden er 45 dager. re:member kan også tilby deg en gratis reise – og avbestillingsforsikring i kortet. Er du fylt 18 år og har en årsinntekt på minimum kr 120 000 kan du søke om dette kortet.

En mengde kort å velge i

Ovenfor har vi nevnt noen gode kredittkort, men det er mange flere å ta av. Du kan også ta en titt på 365MasterCard, som i tillegg til CashBack også gir ekstra drivstoffrabatt hos Esso. Flex Visa gir deg opp til 4% CashBack på en mengde kjøp, blant annet flyreiser.  yA Bank har også gode kredittkort med CashBack ordningen. Her kan du velge mellom det mer ordinære kortet eller et VIP kort, som er et perfekt kort for deg som farter mye. Kjører du mye og trenger rimelig drivstoff er Circle K MasterCard et utmerket valg. Her får du minimum kr 0,30 CashBack på alt av drivstoff.

Felles for alle kort

Når du søker om et kredittkort vil kortutsteder kredittvurdere deg. Derfor hender det at man ikke får maksimal kredittgrense. Over tid vil det være mulig å søke om å få økt grensen. Har du til da fått en bedret økonomi, og vist deg å være en god betaler, bruker det å bli innvilget. Har du en aktiv betalingsanmerkning (pågående inkassosak) når du søker om kort vil du få avslag. Gjør du opp dette kravet kan du søke på nytt. Til slutt; vær oppmerksom på at en del kortutstedere har en maksgrense for mye CashBack du kan samle opp i løpet av et år.